Ga naar hoofdinhoud
| 06 - 116 280 66

Buiten sporten

Het voorjaar is weer begonnen. Hoe heerlijk is het om buiten lekker te gaan sporten. Soms krijgen wij wel eens de vraag hoe pak je het buiten sporten nu eigenlijk op een goede manier aan? Dit is natuurlijk een hele logische vraag. Echter kan je sporten op verschillende manieren aanpakken. Dit geld zowel voor de binnen en buiten trainingen. Daarnaast is het belangrijk om oefeningen en vormen te kiezen die bij jouw persoonlijke doelstellingen passen.

Training is persoonlijk

Passend bij jouw persoonlijke doelstellingen bepaal je welke trainingsvorm het beste past. Daarnaast is training heel persoonlijk. Bij Happy Life kiezen wij daarom altijd om trainingsprogramma’s op maat te maken. Waarin wij rekening houden met de trainingsprincipes: voor de liefhebber: specificiteit, overload, progressie, variatie, herstel, individueel, adaptatie en reversibel. Binnen de trainingen maken wij gebruik van trainingsvariabele: voor de lief hebber: keuze van de oefening, volgorde van de oefeningen, volume, intensiteit, aantal herhalingen, tempo, aantal sets, rust periode. Daarnaast bestaan er verschillende trainingsmodellen waar jij binnen je training gebruik van kan maken. Dit is iets wat we in een latere blog verder zullen gaan uitleggen. Maar we zullen eerst weer even terug gaan naar de vraag: Hoe pak je het buiten sporten aan?

Er zijn veel mogelijkheden om buiten te trainen

Zoals al aangegeven is training persoonlijk. daarom vinden wij het belangrijk dat training die je kiest bij je past.  Natuurlijk is het zo als je het heerlijk vind om te gaan hardlopen dat je dit kan doen met een gestandaardiseerd schema. Als dit bij jouw past is dit helemaal prima om te gaan doen. Wellicht kunnen je wat oefeningen om spieren te versterken aan je schema toe voegen. Maar helaas niet iedereen vind het leuk om te gaan hardlopen. Maar wellicht vind je het wel lekker om buiten te sporten. Er zijn natuurlijk heel veel mogelijkheden. Naast hardlopen, zijn er veel keuzes te denken valt aan wielrennen, wandelen. Dit kan individueel of in groepsverband.

Wil je individueel of met een eigen groepje met meer begeleiding of een stok achter de deur. Dan kan personal training of small group training buiten een goed alternatief zijn. Mocht u liever in een groep willen trainen dan zijn hier verschillende mogelijkheden voor: Bootcamp, powerwalking. In de zomer periode is het bij droog weer mogelijk om pilates buiten te gaan doen. Graag licht is twee lessen uit namelijk de bootcamp en de power walking.

Wat is bootcamp?

Bootcamp is een outdoor training. Tijdens bootcamp doe je onder andere;

  • Spierversterkende oefeningen worden afgewisseld met
  • Conditionele oefeningen.
  • Oefeningen kunnen in groepsverband, tweetallen of individueel gedaan worden.
  • Wij maken in onze training zoveel mogelijk gebruik van de elementen uit de natuur en/of eigen lichaamsgewicht. Echter neemt dit niet weg dat er soms trainingsmateriale gebruikt kunnen worden te denken valt aan kettlebell, battle rope, TRX banden en andere materialen.

Het is belangrijk om oefeningen op een juiste manier uit te voeren, daarnaast houden wij rekening met gezondheidsklachten. Daarom doen wij vooraf altijd een intake zodat wij u kunnen begeleiden om de oefeningen en training voor u op een verantwoordelijke manier op te kunnen bouwen.

Wat is PowerWalking?

Walking zegt het al voor een deel het is wandelen. Echter met PowerWalking gaan we niet alleen wandelen. Het wandelen wordt afgewisseld met oefeningen en met name spierversterkende oefeningen. Ook bij de powerwalking kan iedereen op zijn of haar eigen niveau meedoen. Tijdens PowerWalking ben je met elkaar op een ontspannen manier bezig en verbeter jij je:

  • conditie
  • spierkracht
  • kracht-uithoudingsvermogen

Ook binnen de PowerWalking vinden wij het belangrijk dat je de oefening goed uitvoert. En houden wij rekening met uw gezondheidsklachten. Om dit op een goede manier te kunnen doen vinden wij het belangrijk om vooraf een goede intake te doen.

sporters die hardlopen

Wilt u meer weten? neem gerust contact met ons op.