skip to Main Content
| 06 - 116 280 66

Dromen

Dromen klinkt misschien vreemd. Ik ga het dan ook niet over de fysiologie of over de achterliggende betekenissen van dromen hebben. Vandaag wil ik het met jullie hebben over dromen en fantaseren wat je graag anders zou willen zien in je leven. Zo’n droom mag natuurlijk ontzettend onrealistische zijn. Het is natuurlijk ontzettend mooi als jij jezelf de ruimte geeft om eens te dromen over wat je graag zou willen.

 

Hoe mooi is het als je mag fantaseren wat je graag zou willen in het leven. Hoe zou jij willen leven. Door groot te dromen kun je achter dieper en onderliggende wensen komen. Wellicht realiseer jij je hierdoor wat je graag zou willen in jouw leven.

De droom ‘opdracht’ is een mooie manier om uit je comfort zone op een open manier te kijken naar een bepaald onderwerp. Daarnaast zijn er verschillende theorieën over de kracht en het effect van visualiseren.  Dat dit zou helpen om je doelen te gaan realiseren.

 

Naast dromen over het leven kan je dit specifiek toepassen op een bepaald onderwerp. Zelf heb ik dit gedaan over de gezondheidszorg. Dit was voor mij persoonlijk de reden om mijn eigen praktijk op te gaan zetten. Als hulpverlener zijn er dingen waar ik tegen aan loop (zeker als de zorgvraag complexer is) wat ik heel graag anders zou willen zien. Dit klinkt wellicht een beetje vaag. Ik merk af en toe dat er cliënten zijn waarvoor niet de juiste zorg op de juiste plaats gegeven kan worden. Cliënten worden doorverwezen, aan het lijntje gehouden, je moet steeds opnieuw alles uitleggen. Wellicht voel jij je hierdoor een nummer.  Helaas ben ik soms de zoveelste fysiotherapeut op rij waar je heen gestuurd wordt. Niet altijd voldoende bij stil gestaan hoe belangrijk iets voor jouw kan zijn. Wat het betekend voor jouw (kwaliteit van) leven.

 

Wat mijn wens is dat de hulpverlening zo georganiseerd wordt dat jij als persoon centraal staat. Dat hulpverleners (zowel gezondheidszorg, als welzijn medewerkers en andere hulpverleners) wanneer er meerdere betrokken zijn samen met jouw kijken wat jij nodig hebt. En hoe jij je doelen, wensen in het leven kunnen bereiken. Wat jouw de kwaliteit van leven terug geeft, waarden aan het leven kan geven. Waardoor jij gelukkig kan zijn.

 

De visie waar ik als fysiotherapeut meewerk, zorgt er gelukkig voor dat ik in contact kom met mede hulpverleners die graag het zelfde willen. Hier ben ik natuurlijk ontzettend blij mee. Helaas zijn er verschillende regels wat het soms lastig maakt om deze droom in het grote geheel te realiseren. Maar gelukkig mag dromen altijd, en hopelijk kan deze droom echt ooit voor heel Nederland gerealiseerd worden.