skip to Main Content
| 06 - 116 280 66

Energie

Ben jij ook altijd druk, druk met van alles te doen, regelen? Moet jij ook deadline’s halen? Moet jij na een dag werken snel door om wat te gaan eten, daarna naar de volgende afspraak? Plof jij bij thuiskomst uitgeblust en moe op de bank? En aan het eind van de dag vraag je jezelf af hoe was mijn dag vandaag? Misschien betrap jij jezelf er op dat je alleen maar bezig bent  geweest voor anderen en dat jij geen seconde van de dag tijd gehad hebt voor jezelf. Wil jij graag thuis komen en energie hebben voor leuke dingen waardoor jij kunt genieten van het leven?

Wellicht neem je jezelf elke keer voor; Ik ga het anders doen. Ik neem meer tijd voor mezelf. Dit klinkt natuurlijk ontzettend leuk. En het is een fantastisch idee. Maar ja hoe ga je dit realiseren? Dit vraagt natuurlijk om een persoonlijke oplossing, een oplossing op maat. Het moet natuurlijk een haalbaar, praktisch en financieel mogelijk zijn.

#stap 1 analyse

De eerste stap waar je mee kunt beginnen is kijken wat gebeurt er? hiervoor zijn een aantal vragen die je kunnen helpen:

  • Hoe begint mijn dag?
  • Wat eet ik en wanneer?
  • Wat doe ik de hele dag?
  • Waarom gebeurt dit?
  • wat doe ik s’avonds?
  • Hoe slaap ik s’nachts?

Zoals je wellicht ziet zijn er verschillende factoren die invloed hebben. Het is daarom zinvol om de tijd te nemen voor jouw persoonlijke analyse.

#stap 2 plan maken

Na de analyse ga je bedenken wat wil ik veranderen? Waar kan ik veranderen? en Waarom wil ik dit veranderen? Om vervolgens te kunnen kijken naar hoe ga ik dit aanpakken. Begin met kleine stapjes, en ga niet alles tegelijk doen.

#stap 3 plan uitvoeren

Plan is mooi maar dan moet je het natuurlijk ook gaan doen.  Natuurlijk is het lastig, veranderen van gewoontes is lastig en vaak moeilijk vol te houden. Zorg dat jij de focus houd.

#stap 4 evaluatie

Belangrijk is dat je elke week kijkt voor jezelf. Wat ging er goed? Waardoor ging dit goed? Wat ging er minder goed? Wat is het effect? Wat is mijn volgende stap? Hoe ga ik deze stap uitvoeren? En dan door naar stap 3.

We weten dat het moeilijk is om een de gang te gaan met jouw voornemens. En dat het lastig is om dit vol te houden. Het kan dan prettig zijn als iemand je steunt, support en/of kritische vragen stelt. Met het doel om jouw te helpen meer energie te ervaren en weer te kunnen genieten van de mooie dingen in het leven. Om je hierbij te helpen, is er een coaching programma boost your energy.

Wil je meer weten? neem gerust contact met mij op.