skip to Main Content
| 06 - 116 280 66

fysiotherapie

Ik ben fysiotherapeute geworden omdat ik graag mensen wil helpen. In de opleiding fysiotherapie leer je prachtige tools om dit te kunnen doen. Na mijn basis opleidingen heb ik verdiepingscursussen en vervolg opleidingen gedaan om het “gereedschap kistje/rugzakje” verder te kunnen uitbreiden tools om jouw te kunnen helpen. Deze geleerder tools gebruik ik om jouw te kunnen helpen om je “probleem” op te lossen. Ik geloof namelijk dat iedereen uniek is, en jouw “probleem” daarmee dus ook uniek is waardoor er een unieke oplossing is voor jouw. Kortom iedereen is anders en jouw behandel traject dus ook. In jouw persoonlijke behandeltraject geef ik jouw de tools om je ‘probleem’ op te gaan lossen. Dit wil ik je graag uitleggen.

 

Er bestaan in de gezondheidszorg veel richtlijnen en protocollen. Het is natuurlijk niet zo dat ik deze niet gebruik. Maar ik ga als fysiotherapeut altijd uit van jouw verhaal. Wat jij ervaart, wat jouw hindert, je gedachten en ideeën over je klacht, andere dingen die mee spelen. Zijn dingen waar ik samen met jouw bij stil sta en mee neem in je behandeling om jouw echt te kunnen helpen.

Wellicht denk je Ja Leonie dat klinkt heel mooi, maar hoe zo doe je dit?

 

Graag wil ik je dit aan de hand van  een voorbeeld uit leggen. Dhr. W. heeft met voetbal een knie blessure opgelopen. Voor de tweede keer in zijn voetbalcarrière heeft hij zijn voorste kruisband gescheurd. Omdat het revalidatie traject zwaar is en Dhr.  niet geopereerd wil worden gaat hij zelf trainen. Wanneer Dhr. zijn voetbal training wil hervatten merkt dhr. dat hij bang is om het duel aan te gaan. Dit is het moment dat dhr. een afspraak maakt bij de fysiotherapeut. Dit vraagt natuurlijk een hele andere aandacht dan alleen het trainen van de spieren wat dhr. de afgelopen maanden zelf gedaan had. In overleg met dhr. starten we met de testen die er zijn om in beeld te brengen waar dhr. op dat moment staat om vervolgens een advies te geven ten aanzien van de retour to play. Met deze adviezen en het trainingsprogramma op maat afgestemd op de wensen en behoefde van dhr. 3 maanden na zijn eerste bezoek in de praktijk is dhr. weer aan het voetballen gekomen.

 

In dit voorbeeld is er niet gekozen om 2 keer per week naar de praktijk te komen en te gaan (sport specifiek) trainen. Er hebben een aantal coach sessies plaatst gevonden waarmee de dhr. zelf aan de slag is gegaan, zoals dhr. zelf graag wilde. Met dit voorbeeld wil ik graag aangeven dat iedereen een andere behoefte heeft aan begeleiding. Ik vind het belangrijk dat jij als cliënt de ruimte hebt om aan te geven waar jouw behoefte ligt. Zodat wij samen kunnen kijken welk behandelplan het beste bij jouw persoonlijke voorkeur past. Dus ieder mens en ieder probleem is uniek, dit vraagt om een unieke en passende oplossing. Hier wil ik je graag bij helpen.