Ga naar hoofdinhoud
| 06 - 116 280 66

Geblesseerd raken, dat doet wat met je.

Mijn leven bestond voornamelijk uit sporten. Ik was 6 dagen in de week aan het sporten. Helaas veranderde mijn sport leven in 2019 in een klap. Tijdens het hardlopen zat er een kuil in de weg, deze was bedekt met blad. Waardoor ik deze kuil niet gezien. Tijdens het hardlopen stapte ik in deze kuil stapte en ging door mijn enkel. Een operatie en revalidatie proces volgde. Helaas verliep dit niet zoals vooraf de prognose was. Er ontstonden meerdere keren complicaties. Dit gaf frustratie, verdriet, boosheid en vooral veel onmacht. De boosheid was vooral op mezelf gericht. Waarom gaat dit niet gewoon zoals het hoort?

Net op het moment dat het de goede kant op lijkt te gaan, weer aan het werk. Gebeurt het geen wat je absoluut niet wil dat er gebeurt. Er ontstaat opnieuw een trauma moment. En je raad het al. Weer dezelfde enkel. Het herstel ging tergend langzaam. En natuurlijk vinden we het allemaal zeer vervelend als we een blessure hebben. Geblesseerd zijn is het geen dat je als sporter niet graag meemaakt.

Sterker nog wanneer je niet kan of niet mag sporten heb je alleen maar meer en meer de behoefde om te gaan sporten. Het feit dat het niet kan, niet mag en niet lukt. Geeft alleen maar meer frustratie, boosheid en verdriet. Mijn leven stond inmiddels al een jaar op zijn kop. Het voelde langzaam aan of dit nooit maar dan ook echt nooit meer goed zou komen. Ik had letterlijk het gevoel dat mijn leven voorbij was. Ik kon niet meer doen wat ik graag deed. Ik was mijn uitlaadklep kwijt, ik kon mijn energie niet meer kwijt. Ik kreeg mijn gedachte niet meer op orde, mijn hoofd zat vol. Sporten maakte mij blij, vrolijk. Tijdens het sporten bedacht ik de meest leuke en creatieve ideeën. Het voelde alsof ik dit kwijt was. Ik werd er langzaam aan depressief en somber van.

Maar gelukkig bestaat er veerkracht, passie en een heel goede en positieve motivatie. Dit maakte dat ik langzaam weer de regie nam over mijn eigen revalidatie proces. Ik heb uiteindelijk mijn eigen revalidatie plan geschreven. Ik ben aan de gang gegaan met mijn eigen persoonlijke doelen. De stapjes met het opbouwen kleiner gemaakt. En mijn gaan focussen op wat wel kon. En vanuit wat wel kan langzaam een proberen te gaan uitbouwen. Inmiddels heb ik mijn passie gevonden in fietsen. Naast fietsen doe ik ook weer andere trainingen zoals krachttraining, pilates.

Mocht je momenteel zelf een blessure hebben, wat ik natuurlijk niet voor je hoop. Geef niet op, er is echt licht aan het einde van de tunnel. Ik weet als geen ander dat het een zwart gat kan zijn. Die uitzichtloos lijkt. De emoties die je ervaart mogen er zijn, sterker nog laat ze er ook zijn. Erken en herken dit gevoel, pas dan ontstaat er ruimte voor een ander gevoel. Het positieve gevoel, het licht aan het eind van de tunnel. Herstellen van een blessure is niet alleen fysiek maar ook een mentaal proces.

sportblessure fysiotherapie zeist voorbeeld trainen buikspieren

 

Wil je hulp van mij in je sport-revalidatie? Ik help je graag zodat jij jouw wedstrijd gaat winnen.

Graag maak ik samen met je een analyse van de blessure waaronder de biomechanische analyse. Waardoor wij samen gaan zoeken naar de oorzaak, en hier een gericht trainingsplan voor gaan maken. Doordat wij samen de stappen doorlopen ben je zelf betrokken bij je eigen proces en kan je vanuit je eigen kennis en expertise meedenken. Waardoor je zelf controle en dus ook de regie hebt binnen je eigen sport-revalidatie proces. Dit is niet alleen voor nu maar hiervan heb je ook profijt in de toekomst. Omdat jezelf leert om je herstellend vermogen op een positieve manier in te zetten.