skip to Main Content
| 06 - 116 280 66

Resultaat halen uit je training

Je wil heel graag je doel bereiken. B.v. je wilt 5 kg afvallen, je wilt fitter worden, of je traint voor die ene hardloopwedstrijd. Je hebt een doel en deze wil je graag bereiken. Je besluit misschien wel elke dag te gaan trainen. Je sluit een abonnement af op de sportschool, en je neemt jezelf elke avond voor te gaan sporten. Maar is dit wel een goed idee? Ik wil je graag wat tips geven om je op weg te helpen om je doelen te bereiken.

  1. Eet en drink voldoende

Lijkt misschien een open deur. Maar als jij niet voldoende eet en drink kan je niet het optimale resultaat bereiken. Voeding is niet alleen de brandstof die jij nodig hebt, maar levert ook de bouwstoffen die nodig zijn voor de herstelprocessen.

 

  1. Neem voldoende rust

Ook dit is wellicht voor de meeste mensen een open deur. Maar niet geheel onbelangrijk. Rust is noodzakelijk om te kunnen herstellen van een training en het creëren van resultaat.

 

Na training ben je in eerste instantie zwakker. Misschien klinkt dit vreemd voor je. Maar als je b.v. 100 kg hebt gedeadlift met de maximale herhalingen wat jij op dat moment aan kan. Je zal merken dat je daarna niet verder kan. Dan gaat je lichaam herstellen, waardoor je meer opbouwt dan dat jij aankon. Als je dan weer gaat trainen, zul je merken dat je lichaam meer kan hebben. Train je niet ga je gewoon weer terug naar je oude trainingsniveau.

 

  1. Varieer je trainingen

Altijd dezelfde training wordt niet alleen saai maar ook de trainingsprikkel dooft uit. Wil je voor optimaal resultaat gaan varieer dan van oefeningen.

 

  1. Stel doelen en evalueer regelmatig

Om te zorgen dat jij je doelen realiseert dan helpt het om je doelen duidelijk te stellen. Als je deze doelen hebt gesteld is het belangrijk om regelmatig te evalueren of je inderdaad op weg bent om je doelstelling te realiseren. Mocht je merken dat het niet lukt dan is het wellicht zinvol om te kijken hoe kan jij je doelstelling wel bereiken. Er zijn natuurlijk meerdere wegen die naar Rome leiden!

 

Wil jij een advies om maat, heb jij hulp nodig om een plan te maken op weg naar jouw doel? Ik wil graag samen met je kijken hoe jij je doel kan bereiken.