Ga naar hoofdinhoud
| 06 - 116 280 66

Verbaasd

Ik ben al een aantal jaar werkzaam als fysiotherapeut. En er is iets wat mij ontzettend verbaasd. Het verbaasd mij dat er sporters zijn die er voor ‘kiezen om  te sporten met pijnklachten’. En niet de keuze maken om de pijnklachten te gaan oplossen. Graag neem ik je in deze blog mee in een voorbeeld uit de praktijk.

Deze week sprak ik een voetballer die al 2 jaar pijnklachten heeft van een Jumpers Knee. Jumpers Knee (ook wel springersknie genoemd) zijn klachten van de pees die onder de knieschijf loopt. Deze klachten ontstaan meestal bij veel springen, sprinten. De speler heeft een seizoen niet gevoetbald. Dit is natuurlijk erg jammer en zonde dat je een heel voetbal seizoen hebt gemist. Nu heeft deze speler besloten om elke keer met tape en pijnstillers te gaan spelen omdat hij het beeld heeft gekregen dat de klachten niet meer overgaan.

revalidatie training fysiotherapie zeist

Wat mij zo verbaasd is dat deze speler zijn pijnklachten gewoon accepteert. Dat het acceptabel is om elke training, elke wedstrijd preventief pijnstillers te slikken, elke wedstrijd en elke training tape op je knie aan het plakken bent. Dat het normaal is dat je na een training of een wedstrijdje voetballen pijn aan je knie te hebben. Persoonlijk zou ik als dit mijn knie zou zijn een andere keuze maken. Ten eerste omdat ik dit als sporter niet prettig vind om pijnklachten te hebben na het sporten. Naar mijn inziens zijn pijnklachten (anders dan spierpijn) na het sporten niet nodig zijn.  Ten tweede omdat is vanuit mijn rol als zorgverlener weet ik dat deze klachten overgaan. Wanneer de juiste behandelstrategie gekozen wordt.

Uiteraard begrijp ik dat je via google zelf kunt gaan dokteren. Er is natuurlijk op internet (heel) veel informatie te vinden over knieklachten. Maar wat doe je als blijkt dat wat jij gevonden hebt niet het gewenste effect heeft. Ga je dan je pijnklachten accepteren, en accepteer jij dat je altijd pijn hebt na het sporten. Terwijl met de juiste oefeningen, juiste opbouw en de juiste adviezen kan sporten zonder pijnklachten?

Wil jij graag pijnvrij wil kunnen sporten? Wil jij fitter en beter worden? Wil jij weten wat jij er zelf aan kan doen? Meld je vandaag nog bij ons aan. Dan gaan wij je met de juiste tips, de juiste strategie met oefeningen op maat, een duidelijk en concreet stappenplan verder helpen. Naar een blessurevrij, pijnvrije sport momenten.

weerstand band oefening