Ga naar hoofdinhoud
| 06 - 116 280 66

Waarom zou ik een echo laten maken?

Je hebt last van je spieren, last van een gewricht. Je wilt weten wat er aan de hand is. Misschien wordt je er zelfs onzeker door. Onzeker omdat je denkt er is wat stuk? Heb ik een spierscheur? Heb ik een slijmbeurs ontsteking? Komt het ooit nog goed? Zijn wellicht zomaar de vragen die door je hoofdschieten.

 

Het is mogelijk om een echo te maken van spieren en gewrichten. Door middel van musculokeletale echografie (MSU echografie)  kunnen we beeld opnamen maken van structuren zoals spier, pees, kapsel, slijmbeurs. Door samen met de opgeleiden MSU-echografist te kijken naar de beelden, krijgt u zelf inzicht in wat er in de beelden te zien is.

 

Wat levert u dit op?

Dit levert u niet alleen een duidelijk diagnose op, maar kunnen we ook gezamenlijk bespreken wat u aan uw klachten kan doen. Waardoor u met een duidelijk en helder behandelplan de deur uit gaat. En kunt u gericht aan de gang met het oplossen van uw beweegklacht. Waardoor u snel en effectief kan herstellen, zodat u snel weer kunt gaan sporten.

 

De kosten voor het maken van een echo zijn €50,00.

 

 

Vraag en antwoord over echografie:

Wat is echografie precies?

Echografie maakt gebruik van geluidsgolven. Deze geluidsgolven worden middels een zogenaamde transducer het lichaam ingestuurd en worden door de verschillende weefseltypes teruggekaatst. De teruggekaatste signalen worden uiteindelijk omgezet in beeld. Dit beeld kan direct beoordeeld worden. Het is ook mogelijk om de beelden op te slaan voor evaluatie doeleinden gedurende de therapie.

 

Is echografie gevaarlijk?

Echografie is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Echografie is een snel en pijnloos onderzoek. Echografie kan in tegenstelling tot röntgen of MRI ook worden toegepast tijdens het uitvoeren van een beweging. Indien nodig of wenselijk kan een musculoskeletale echografie herhaald worden. Hierdoor is het mogelijk om echografie te gebruiken als evaluatie. Overleg wel met uw MSU-echografist of een evaluatie echo zinvol is en op welk termijn dat zin vol kan zijn.

 

Is het mogelijk om zelf de beelden te krijgen?

Het is mogelijk om de beelden op te slaan en naar u te verzenden.

 

Wat is een MSU-echografist?

Een MSU echografist is meestal een fysiotherapeut die na zijn of haar opleiding bijgeschoold is in het maken van musculoskeletale echografie.

 

Kwaliteit waarborging

Bij Happy Life Fysiotherapie & Coaching in Leonie opgeleid voor MSU-echografist. Leonie heeft de opleiding gevolgd bij NT-e. Daarnaast volgt Leonie geregeld bijscholing om haar vaardigheden als MSU-echografist verder te ontwikkelen. Hierdoor bent u gegarandeerd van een zorgverlener die regelmatig haar bijscholingen doet en haar vaardigheden continu probeert te verbeteren. Daarnaast kan indien u dit wenselijk vind met uw toestemming de beeld opnamen anoniem voorleggen aan collega’s MSU echografisten. Hierdoor is het mogelijk om de opinie van andere echografisten mee te nemen in uw behandelplan.