skip to Main Content
| 06 - 116 280 66
Training bij fysiotherapie zeist

Happy Life Fysiotherapie & Coaching is een praktijk gevestigd in het centrum van Zeist. Naast onze praktijk locatie bieden wij ook fysiotherapie aan huis, buiten op sportterrein Dijnselburg of in het Zeisterbos. Mocht het prettiger zijn als we op je werk langs komen dan is dit mogelijk als uw werkgever hiervoor toestemming geeft.

Wat kan een fysiotherapeut voor je betekenen?

De fysiotherapeut is de specialist op het gebied van bewegen. Met andere woorden wij behandelen de problemen op het moment dat bewegen niet meer van zelf gaat. Hierbij kun je denken aan klachten van spieren, pezen, voet, enkel, heup, knie, rug of schouder. Maar ook aan andere aandoeningen die klachten kunnen geven met bewegen zoals Niet Aangeboren Hersenletsel, Parkinson, COPD, revalidatie van Corona.

Binnen Happy Life Fysiotherapie & Coaching Kun je rekenen op gespecialiseerde fysiotherapie. Je kunt bij ons terecht met sportklachten, klachten die voor komen door het ouder worden en revalidatie na een operatie.

Wij kijken niet alleen naar de klacht, maar ook naar de onderliggende factoren. Door de oorzaak en de factoren op te sporen die helpen om je klachten in stand te houden. Kunnen wij samen met je kijken naar de juiste en passende oplossing. Waardoor wij samen met jouw kijken naar een complete aanpak op maat gemaakt. Wanneer het helpend en wenselijk is om de oorzaken op te lossen kunnen we samenwerken met andere disciplines.

Verwijzing nodig voor fysiotherapie?

Er is geen verwijzing nodig om naar de fysiotherapeut te gaan. Dit betekend dat je zelf als je klachten ervaart naar de fysiotherapeut gaan. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat we dan ook daadwerkelijk iets voor je kunnen betekenen. Als je zonder verwijzing van de huisarts bij de fysiotherapeut komt wordt er een screening uitgevoerd. Dit is om te bepalen of fysiotherapie is geïndiceerd. Of dat er een aanleiding is om eerst een afspraak te maken met je eigen huisarts.

Hoe ziet een behandeling van een fysiotherapeut eruit?

Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut zich een zo volledig mogelijk beeld van de klachten, door de cliënt eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met je een behandelplan opstellen. De fysiotherapeut kan je op verschillende manieren helpen:
– voorlichting, advies en preventie
– oefentherapie
– massage/triggerpoint behandeling
– tape zowel sporttape of medical taping
of een combinatie van deze behandelingen.

Daarnaast is het belangrijk dat je zelf actief meewerkt aan het verminderen van de klachten door bijvoorbeeld oefeningen te doen.

Waarvoor is fysiotherapie de oplossing?

Fysiotherapie kan helpen bij het herstellen van spier en peesklachten, gewrichtsklachten. bij slijtage klachten ook wel degeneratie genoemd, Parkinson is de fysiotherapie erop gericht om de klachten in het dagelijks leven te verminderen waardoor u optimaal kunt functioneren.

Wordt fysiotherapie vergoed?

Fysiotherapie kan vergoed worden door uw zorgverzekering. Meestal valt vergoeding onder de aanvullende verzekering. Heeft u een aandoening die op de chronische lijst staat. Dan kunt u onder bepaalde voorwaarde aanspraak doen op vergoeding vanuit de basisverzekering. Let op bij vergoeding uit de basis verzekering wordt vaak uw eigen risico aangesproken.

Op indicatie is fysiotherapie aan huis mogelijk. De behandel toeslag wordt vaak vergoed door uw zorgverzekeraar mits dit op de verwijzing staat. Door de reistijd naar uw huis adres kan het zijn dat de afspraak later aanvang vindt.

Kwaliteit waarborging van de fysiotherapeut

Wij werken continu aan kwaliteit van zorg. Daarom zijn wij ons zeer regelmatig aan het bijscholen en aangesloten bij de beroepsvereniging voor fysiotherapeuten, zodat wij altijd werken vanuit de actuele kennis en inzichten.

 

Wil je meer weten? Stel gerust een vraag.

 

 

Wat moet u meenemen naar uw fysiotherapie afspraak?

Wilt u naar uw eerste afspraak ook een ID bewijs meenemen om u te identificeren? Dit zijn wij namelijk verplicht om te registeren.

Wij verzoeken u om naar elke afspraak een eigen handdoek mee te nemen.

 

 

 

 

Het kan soms voorkomen dat je reactie hebt op de behandeling. Hierbij kun je denken aan spierpijn door de oefeningen. Er kan bij massage reactie ontstaan zoals een beurs gevoel. Mocht u hier last van hebben dan verzoeken wij je graag om dit aan ons terug te geven. Zodat wij samen met  de behandeling beter kunnen afstemmen.

Leonie de Bree & Willemijn Snapper

Update juni 2020

Auteur: Leonie de Bree

beroepsvereniging KNGF

Opleidingen: Leonie heeft haar opleiding gedaan bij de Hogeschool Rotterdam, master Fysiotherapie in de Geriatrie op het SOMT en volgt momenteel een Master sportfysiotherapie op de Hogeschool Utrecht.