skip to Main Content
| 06 - 116 280 66

Wat is geriatrie fysiotherapie?

Geriatrie fysiotherapie is fysiotherapie die specifiek gericht is op problemen waar ouderen tegen aan kunnen lopen. De geriatrie fysiotherapeut heeft kennis van ouderdomsziekten is hierdoor gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen met de daarbij passende fysiotherapeutische behandeling. Bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, de ziekte van Parkinson, diabetes, dementie of een breuk na ongeval.

Als geriatrie fysiotherapeute geef ik u handvatten waardoor u beter kunt functioneren en langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Voor de fysiotherapie kom ik bij u thuis. Hierdoor kunnen we samen in u persoonlijke omgeving kijken wat de mogelijkheden voor u zijn.

Waarvoor kan je bij de geriatrie fysiotherapeut terecht?

U kunt bij de geriatrie fysiotherapeut terecht indien u klachten ervaart door het ouder worden. Door het ouder worden is een goed functionerend lichaam niet meer vanzelfsprekend en kunnen o.a. lopen, traplopen, fietsen, wassen, aankleden of huishoudelijke activiteiten moeilijker worden.

U kunt bij de geriatrie fysiotherapeut o.a. terecht met de volgende klachten/aandoeningen;
– Chronische meervoudige (complexe) aandoeningen
– Dementie
Vallen, angst om te vallen
– Revalidatie na (ziekenhuis) opnamen
Pre/postoperatieve begeleiding
Ziekte van Parkinson
– CVA (Beroerte)
COPD (longaandoening)
– Problemen in het dagelijks functioneren
– Preventie adviezen aan zorgverleners en mantelzorg(ers)

fysiotherapeut ouderen

Wat doet een geriatrie fysiotherapeut?

De geriatrie fysiotherapeut brengt tijdens de eerste afspraak (deze afspraak duurt 1 uur) uw klachten zorgvuldig in kaart. Onder andere worden uw gezondheid en dagelijks functioneren besproken, daarna wordt samen met u een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan is afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en wensen. De behandeling kan o.a. bestaan uit;
– looptraining,
– evenwichtsoefeningen,
– valkpreventie, arm- en handtraining of
– oefenen van het opstaan uit bed of stoel,
– advies en voorlichting.

Indien nodig wordt de behandeling afgestemd met andere zorgverleners en/of uw mantelzorger.

Behandeling van de geriatrie fysiotherapeut

Voor behandeling kom ik bij u aan huis. Hierdoor kan ik als Geriatrie Fysiotherapeut specifiek voor uw situatie voorlichting en advies geven en/of specifiek oefenen.