Ga naar hoofdinhoud
| 06 - 116 280 66

Wil je beter kunnen functioneren zonder knieklachten?

knieklachten fysiotherapie zeist

Wil jij weer kunnen…….

  • voetballen zonder pijn in knie?
  • hardlopen zonder beperkingen van knie?
  • wandelen zonder last van die vervelende knie?
  • Ik wil als ik op mijn knieën zit gewoon omhoog kunnen komen

Knieklachten zijn vervelend.

Door de knieklachten kun je beperkt worden in jouw functioneren. Sporten gaat minder lekker of misschien helemaal niet. Misschien kun je door je knieklachten niet meer lekker werken.

Al deze klachten zijn vervelend, en ik begrijp dat je hier heel graag vanaf wil.

De oorzaak van knieklachten kunnen verschillend zijn b.v. door een trauma (ongeluk) of geleidelijk ontstaan.

Om de oorzaak van jouw knieklachten te bepalen en te kijken wat voor jouw de beste aanpak is, beginnen we eerst met een intake gesprek en een fysiotherapeutisch onderzoek.

Aan de hand van het onderzoek en het intakegesprek kijken we samen naar wat voor oplossing jouw zou kunnen helpen zodat jij weer kan sporten.

Onze werkwijze is anders dan die van de meeste fysiotherapeuten.

Waarom wij anders werken, wij geloven dat iedereen in staat is om zelf mee te beslissen en een eigen keuze kan maken. Als je een keuze hebt gemaakt kunnen wij samen kijken naar het stappenplan om jouw doel te bereiken.

Doordat je de juiste handvatten krijgt aangereikt. Kan jezelf hiermee aan de gang, en is het mogelijk om in jouw eigen tempo (wel rekening houden met herstelproces) jouw doel te bereiken.

Bestaat je behandeltraject uit training dan is het bij ons mogelijk om buiten te trainen.

In Zeist hebben we de mogelijkheid om gebruik te maken van onze prachtige praktijk ruimte, van een prachtig bos zoals Dijnselburg, Zeisterbos en verschillende veldjes die Zeist heeft.

Door het buiten trainen, kunnen we gebruik maken van natuur elementen, dit geeft naast het gevoel van vrijheid, ook een blij en lekker gevoel. Hierdoor wordt training als leuk ervaren.

Een ander bijkomend voordeel van buiten & op de praktijk trainen is, dat training functioneel en sport specifiek kan worden toegepast.

Wilt u meer weten over mijn manier van werken. 2 clienten vertellen aan u hun verhaal;

Paul 32 jaar: Ik voetbal eigenlijk al mijn hele leven.  Toen ik 16 was ging mijn knieschijf uit de kom. Uiteindelijk ben ik geopereerd.

Na mijn revalidatie heb ik weer heerlijk kunnen voetballen, 2 jaar geleden kreeg ik steeds weer vaker last van mijn knie na het voetballen.  Pijnklachten namen toe en tevens de zwelling van mijn knie nam toe.  Aan de oorzaak van de klachten konden de artsen helaas niets doen.

Maar met de adviezen en begeleiding van Leonie kan ik nu toch voetballen.  Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt.  Kan nu zelf mijn eigen keuzes maken, spieren trainen en wanneer ik reactie heb, dit zelf behandelen.

De klachten zijn niet over maar ik kan hierdoor weer doen wat ik heel graag doe en dat is voetballen.

 

Frank 60 jaar: Ik heb helaas meerdere meniscusoperaties gehad.                       

Kreeg veel pijnklachten hardlopen en golfen ging niet meer, de huisarts vertelde mij dat ik een knieartrose heb.

Hardlopen mag ik niet meer doen. Via een vriend kwam ik in contact met Leonie, zij stelde een aantal vragen.  De vraag die het meeste is bijgebleven wat wil je graag? En wat heb jij nodig omdat te bereiken?

Mijn keus is om te blijven hardlopen, wel een kleiner rondje, en met meer aandacht voor mijn hardlooptechniek en wat oefeningen. Kan ik weer hardlopen, en ervaar minder klachten.

Ik ben hier zo blij mee.

Ik weet dat de artrose niet overgaat, maar ik kan nu doen wat ik graag wil doen.

Misschien heb je naar aanleiding van het lezen vragen gekregen, of wil je weten of wij voor jouw vraag kan helpen, neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Wil jij gelijk werken aan jouw doelstellingen, en minder hinder ervaren van jouw knieklachten.

Maak dan vandaag nog een afspraak.

Leonie heeft zich door middel van bijscholingen gespecialiseerd in het behandelen van knieklachten.

 

 

Publicatie juni 2018, Update Juni 2020

Auteur: Leonie de Bree

Bronnen

KNGF

NHG standaard traumatische en niet traumatische knieklachten

Orthopedie

Oefentherapie bij knie aandoeningen

Leonie de Bree & Willemijn Snapper