skip to Main Content
| 06 - 116 280 66

Wat is osteoporose?

Osteoporose wordt ook wel botontkalking genoemd. De botten worden brozer hierdoor neemt de kans op botbreuken toe als je valt of de kans op een spontane breuk.

Oefening

Binnen je lichaam worden cellen steeds vernieuwd dit geld ook voor het botweefsel. Vanaf je 35ste gaat je lichaam langzaam aan meer bot afbreken dan dat er wordt aangemaakt.

Bij vrouwen gaat dit proces na de overgang sneller doordat de hormonen die de botafbraak remmen minder aanwezig zijn.

Andere factoren die invloed hebben:

  • Verminderde lichaamsbeweging
  • Een calcium te kort
  • Te weinig vitamine D
  • Roken, alcohol en bepaalde geneesmiddelen

Heeft u osteoporose of wilt u preventief actie ondernemen om osteoporose proces te remmen. Dan is 1 van de acties die u kunt doen een persoonlijk op maat gemaakt trainingsprogramma volgen bij Happy Life Fysiotherapie & Coaching.

Er is bewijs dat specifieke oefeningen die de bot belasting verhogen, helpt om het lichaam te stimuleren meer bot aanmaak te krijgen, hierdoor vertraagd het proces van botafbraak.

Daarnaast kan je door bewegen in het dagelijks leven toe te passen. Kracht, balans en conditie te verbeteren. Het risico op vallen en daarmee botbreuken te verminderen.

Wil je advies en/of begeleiding? Maak vandaag nog een afspraak voor een persoonlijk op maat gemaakt trainingsprogramma waar mee je zelf aan de gang kunt.

 

Leonie heeft naast de opleiding fysiotherapie en de specialisatie geriatrie fysiotherapie ook de bijscholing gedaan voor osteoporose