skip to Main Content
| 06 - 116 280 66

Wil je af van je rugklachten?

  • Heb jij last van je rug na lang zitten?
  • Ervaar je rugklachten als je moet bukken?

Rugklachten zijn vervelend en kunnen ervoor zorgen dat jij beperkt wordt in het uitvoeren van je werk en  dagelijkse activiteiten of sport.

Rugklachten kunnen ontstaan door verschillende blessures en aandoeningen. Rugklachten worden onderscheiden in welke gebied de klachten zich bevinden: lage rugklachten, Klachten van de borst wervelkolom, klachten van de nek. Als wij kijken naar de lage rug wordt er een indeling aan gehouden van specifieke en aspecifieke lage rugklachten. Maar ook andere aanduidingen als: Spit, Hernia, Ischias, Artrose van de lage rug worden gebruikt. Hoe deze aandoeningen het beste behandeld kunnen worden is afhankelijk per patiënt en de oorzaak van de aandoeningen.

Daarom starten wij met een intake gesprek om daarna het fysiotherapeutisch onderzoek te doen. Naar aanleiding van het onderzoek bespreek de therapeut met je wat voor jouw de behandel opties zijn.

Wat zijn de behandel mogelijkheden?

Veel gebruikte behandelmethodes bij rugklachten zijn: Mobiliseren, Medical taping Concept, Triggerpoint, oefentherapie (o.a. gericht op mobiliteit, core-stability, houding verbeteren).

Wat maakt onze behandeling anders?

Wij gaan samen met jouw opzoek naar de oorzaak van de rugklachten. Om vandaar te kijken hoe wij samen deze oorzaak te kunnen aanpakken.

Bestaat je behandeling uit trainen. Dan is het mogelijk om je training buiten te laten plaats vinden. Heerlijk in het bos of op 1 van de prachtige velden die Zeist je bied. Door buiten te trainen voel je je vrij, geeft een gelukkig gevoel. Dit heeft een positief effect op het herstel van jouw klachten.

Wil jij weten wat wij voor jouw kan betekenen om jouw rugklachten te helpen op te lossen? Neem dan vandaag nog contact op voor meer informatie.

corestability trainen bij rugklachten fysiotherapie zeist
Afspraak maken

Verhaal van Mark;

Ik kwam al jaren regelmatig bij de fysio i.v.m. met pijnklachten in mijn rug. In het weekend kreeg ik heel veel last hierdoor kwam ik op Zondag bij Leonie te recht. Leonie gaf mij helder en duidelijke adviezen in combinatie met een zeer goede behandeling. Na 3 behandelingen lukte het om weer te gaan hardlopen.

Bijgewerkt juli 2020

Leonie de BreeFysiotherapeuten

KNGF

Thuisarts