skip to Main Content
| 06 - 116 280 66

Wat is orthopedische revalidatie precies?

Orthopedie houdt zich bezig met de behandeling van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat hieronder vallen spieren, botten en gewrichten. Orthopedische revalidatie richt zich op het verminderen van pijn, verbeteren van mobiliteit, belastbaarheid, coördinatie, uithoudingsvermogen, vergroten van spierkracht.

Indicaties voor Orthopedische revalidatie

De reden dat je wordt doorverwezen naar de fysiotherapeut kan zijn revalidatie na een operatie, ter voorbereiding van een operatie en/of om een operatie te voorkomen.

  • Operatie

Een operatie is vervelend, maar na de operatie wil je graag snel weer optimaal functioneren. Na de operatie of gipsperiode is het belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen om mobiliteit en stabiliteit op een verantwoorde manier te herwinnen.

  • Zonder operatie

Wanneer je zonder operatie bij de fysiotherapeut terecht komt. Is het belangrijk dat ik samen met jouw de klachten goed in kaart brengen en specifiek gaan trainen, zodat jij weer optimaal kunt functioneren. Indicatie is bijvoorbeeld artrose

  • Better in Better out/preoperatief trainen

Het kan voorkomen dat je wordt geadviseerd om voor een geplande operatie te gaan trainen onder begeleiding bij de fysiotherapeute (Better In, Better Out, of ook wel pre-operatief trainen genoemd). Doelen zijn dan gericht op zo optimaal mogelijk de operatie in gaan waardoor sneller hersteld na de geplande operatie.

 

Contact:

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen. Leonie heeft zich uitgebreid gespecialiseerd en verdiept in de orthopedische revalidatie. Neem gerust contact met ons op.

Leonie de Bree & Willemijn Snapper
De fysiotherapeuten van Happy Life