skip to Main Content
| 06 - 116 280 66

Als sporter is het vervelendste wat er kan gebeuren geblesseerd raken. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk zonder klachten weer kunnen sporten. Doormiddel van sport revalidatie zorg je dat je snel weer op de been bent en weer heerlijk kunt sporten. Binnen de praktijk gevestigd in Zeist begeleiden wij u graag binnen uw sportrevalidatie traject.

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is er niet alleen voor de sporters. Wellicht doet de naam hier wel aan denken. Sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die na de basis opleiding fysiotherapie een master traject heeft gevolgd richting sport revalidatie. In deze vervolg opleiding wordt de verdieping gezocht in o.a. de orthopedische revalidatie en de sportrevalidatie. Hierdoor heeft de sportfysiotherapeut meer kennis en ervaring in het begeleiden van trainingstrajecten. Waardoor de spotfysiotherapeut je kan helpen om in zo vroeg mogelijk fase weer (sport specifiek) te trainen om zo snel en zo succesvol mogelijk terug te komen in de sport. De sportfysiotherapeut doet meer dan alleen het trainen en revalideren van sporters.

Sportfysiotherapie richt zich o.a. op preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten.  Begeleidt en adviseert ook ervaren sporters die hun sport op hoog niveau beoefenen. Dit kunnen kinderen, volwassenen en ouderen zijn bij wie sport onderdeel uitmaakt van hun leven. De meeste klachten door sporten zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. Maar ook spier en pees klachten kunnen voorkomen. De sportrevalidatie richt zich niet alleen op het herstel van de gewrichten, maar kan ook de spieren en gewrichten er omheen te trainen.

Wil jij weten of wij iets voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.

Waarmee kun je bij de sporfysio terecht?

Sportblessures kunnen heel divers zijn. Meeste sport blessures treft knie, enkel en schouderklachten. Uiteraard is het mogelijk om deze blessures te behandelen. Dit doe ik onder andere door gerichte oefeningen, of door beweeg analyses te maken en van daaruit te trainen op de juiste techniek.

Maar ook voor preventie kun je te recht bij de fysiotherapeut. Te denken valt aan advies over training.

Welke meerwaarde heeft de sportfysiotherapeut in uw revalidatie?

Doordat wij als sportfysiotherapeut zijn opgeleid  en ons verder verdiept hebben in de trainingsleer en de sportrevalidatie. Kunnen wij u eerder helpen om sport specifiek te gaan trainen. Wij begeleiden u helemaal terug naar de sport.  Daarnaast hebben wij ook aandacht voor blessure preventie. Hiermee proberen wij te voorkomen dat u niet opnieuw een blessure oploopt.

fitnesszaal
De trainingszaal van Happy Life Fysiotherapie & Coaching

Preventie spreekuur op de vereniging

Naast fysiotherapie bied ik ook bij sportverenigingen spreekuur.

Badminton t’Slot

SV Zeist

Heeft u vereniging ook behoefde aan een preventief spreekuur. Neem gerust contact met ons op, zodat wij samen met u kunnen kijken naar de mogelijkheden.

 

Welke fysiotherapeut doet wat in de praktijk;

Leonie houd zich o.a. bezig met begeleiding en terug keer naar sport bij voetbal, hockey, tennis na blessures

 

Willemijn houdt zich bezig met judo begeleiding

oefening

 

Publicatie: september 2019, update mei 2020

Auteurs: Leonie de Bree

Bronnen:

KNGF

Hogeschool Utrecht

Sportfysio

Wil je vast wat inspiratie m.b.t. oefeningen. Kijk eens op deze site, wil je specifiek weten welke oefeningen er voor jouw goed zijn en een programma op maat. Dan adviseren wij om contact op te nemen met een sportfysiotherapeut.