Ga naar hoofdinhoud
| 06 - 116 280 66

Sportmassage

Sportmassage wordt vaak gebruikt door sporters om beter te herstellen na een sportactiviteit. Of ter voorbereiding van het sporten en of de sportprestaties te verbeteren. U denkt wellicht dit is alleen voor topsporters, maar ook als recreant kan het zin vol zijn om uw spieren te helpen herstellen of los te masseren voor het sporten.

Sportmassage rug zeist

Wat is het effect van sportmassage?

Zoals bij andere massages bevordert sportmassage de doorbloeding en de stofwisseling. Door het verbeteren van de stofwisseling worden ook de afvalstoffen beter afgevoerd. Een andere positieve werking van een massage is beter slapen, een positieve mentale toestand, een betere spierspanning.

Is sportmassage sport-specifiek?

Sportmassage is niet sport-specifiek, en kan voor alle sporters een ideale ondersteuning zijn voor het herstel. Natuurlijk is het zo dat je bijvoorbeeld als je last hebt van je hamstring deze extra aandacht kunnen geven.

Sport je niet, en heb je last van spieren. Ook dan kan sportmassage effectief zijn.

Massage kan soms tijdens de behandeling niet prettig aanvoelen. Het los maken van de spierknopen zoals dit meestal wordt genoemd kan gevoelig/pijnlijk zijn. Mocht je de behandeling als te heftig ervaren, geef dit aan tijdens de behandeling. Zodat wij samen met u de juiste intensiteit van de behandeling kunnen bepalen. Waardoor wij samen kunnen werken aan een optimaal resultaat van de behandeling.

Wordt sportmassage vergoed?

Sportmassage wordt niet vergoed door je zorgverzekering. Dit betekend dat je de behandeling van de sportmasseur altijd zelf moet betalen. Binnen Happy Life Fysiotherapie & Coaching is de mogelijkheid om te kiezen voor een behandeling van 30 of 60 minuten. Mocht u twijfelen hoeveel tijd u het beste kunt reserveren. Neem gerust even contact op voor overleg.

Het is mogelijk om te kiezen voor een behandeling op locatie. In Zeist kost dit €7,50 extra. Woon je buiten Zeist dan is behandeling aan huis ook mogelijk echter is de toeslag voor aan huis hoger. Wij komen in De Bilt, Bilthoven, Utrecht, Soesterberg.

Zijn wij opgeleid voor sportmassage?

Leonie heeft voor ze de opleiding fysiotherapie heeft gedaan. Eerst de opleiding voor sportmasseur gedaan en het NGS examen met succes afgelegd. Na een periode als sportmasseur gewerkt te hebben is Leonie de opleiding fysiotherapie gaan doen. Met in de loop van der tijd de nodige cursussen, nu bezig met haar 2e masteropleiding om jouw zo goed mogelijk te helpen.

Lisa is fysiotherapeut in opleiding. Heeft alle modules m.b.t. massage in haar opleiding succesvol afgerond. Staat met veel plezier voor u klaar om u te helpen.

 

Wil jij met een van ons een afspraak maken voor sportmassage? Dit is online of telefonisch mogelijk

Geschreven door: Leonie de Bree, Fysiotherapeut

Update: 25-7-2022