skip to Main Content
| 06 - 116 280 66

Waarom val preventie?

Vallen is een veel voorkomend probleem bij ouderen. Doormiddel van een val preventie programma, verkleinen we de kans op vallen en/of letsel t.g.v. van een val.

Er zijn veel risico factoren die in verband worden gebracht met vallen:

  • Minder balans
  • Verminderde spierkracht
  • Minder coördinatie
  • Bang om te vallen
  • Omgevingsfactoren
Valpreventie Fysiotherapeut

Wat kan ik als fysiotherapeute voor u betekenen?

Op het gebied van val preventie kan ik u een aantal dingen aanbieden, zoals het programma vallen verleden tijd aanbieden en/of een individueel programma op maat.

Om te kijken of u in aanmerking komt voor vallen verleden tijd, wordt er eerst een intake met u gedaan. Indien u in aanmerking komt kunt u in een kleine groep (max 12 personen) dit programma volgen.  Er is doormiddel van wetenschappelijk onderzoek is het val preventie programma ontwikkeld. Het programma Vallen Verleden Tijd bestaat uit een hindernisbaan, spelvormen en val training. Dit programma wordt alleen aangeboden bij voldoende aanmeldingen.

Komt u niet in aanmerking voor het programma Vallen Verleden Tijd omdat u bijvoorbeeld meer persoonlijke begeleiding nodig heeft. Dan kan ik u een individueel programma aanbieden.  Daarnaast kan ik samen met u in uw directe omgeving de val risico factoren analyseren en samen met u een mogelijke oplossing bedenken. Waardoor u over de handvatten beschikt om uw val risico te verkleinen.

Wilt u meer weten neem dan vandaag contact met mij op.