skip to Main Content
| 06 - 116 280 66

Leonie de Bree

Dat ik niet meer zou kunnen sporten, was voor mij niet te accepteren.

Mijn leven was gepland om het sporten heen. 6 dagen in de week was ik aan het sporten. Februari 2019 tijdens het hardlopen gebeurde het verschrikkelijk ongeluk(je) waardoor mijn leven in 1 klap op zijn kop stond.

Fysiotherapeut Leonie De Bree

Ik was lekker aan het hardlopen in het bos met een heerlijk voorjaarszonnetje, liep op een pad wat bedekt was met blad. Ineens  ik stapte ik in een konijnenhol, en ging door mijn enkel. Direct voelde ik een enorme steek van pijn en ik wist  dat dit niet goed was.. Ik ben naar huis gestrompeld. De huisartsenpost vond het niet nodig dat ik langskwam, dit soort verhalen horen ze heel vaak en daarom moest ik eerst maar gewoon rust houden. Een aantal weken later bleek dat er toch een klein breukje in mijn enkel zat. Het advies was om een operatie uit te voeren zodat het herstel plaats kon vinden, en ik na een aantal weken weer kan gaan sporten . Na de operatie volgde en lang revalidatieproces, waarbij er helaas meerdere keren complicaties optraden. Ik voelde me in de periode gefrustreerd en machteloos en de pijn nam steeds meer toe. Ik hield zo van sporten en kon dit nu al een tijd niet meer. Dit maakte mij erg verdrietig.

De ideeën die ik inbracht voor mijn revalidatieproces werd helaas niet naar geluisterd. Ik kreeg van de artsen en de fysio het antwoord als fysiotherapeut kun je niet objectief je eigen revalidatieproces vorm geven. Dit gaf mij alleen maar meer en meer frustratie, ik voelde mij niet serieus genomen als patiënt. Ik voelde dat het plan niet klopte, en keer op keer ging het niet goed. Er was geen/weinig openheid over wat er werkelijk aan de hand was. Het was voor mij een pijnlijk en verdrietig proces. Na een lang revalidatietraject, met verschillende complicaties. Werd er in een gesprek gezegd je verwacht te veel. Je moet accepteren dat je niet meer kan wat je deed. Je zult minder moeten gaan doen en dit accepteren. Dit is het enige wat je absoluut niet wil horen. Het voelt alsof de je wereld instort, je leven voorbij is. Alles wat je altijd doet kan je vergeten.

Ik kon deze mededeling niet accepteren. Het voelde voor mij niet juist, het was niet oké. Dat ik niet meer zou kunnen sporten, maakte mij heel erg verdrietig, depressief en somber.

Tot ik mezelf realiseerde dat ik nu de ruimte had om mijn eigen regie te pakken. Mijn eigen revalidatieproces kan gaan vorm geven. Mijn eigen kennis er ervaring in kon gaan zetten om mijn eigen revalidatie te gaan doen. Ik had mij laten overbluffen in mijn eigen revalidatie traject. Waarom? Omdat zij aangaven dat ze expert zijn?

Ik heb mijn eigen revalidatieplan geschreven, en waar nodig bijgesteld. Ik ging weer stap je voor stapje vooruit. En ja met succes!

Deze ervaring heeft mij laten bevestigd dat mijn visie/werkwijze waarmee ik werk. Zo ontzettend juist is, het klopt gewoon. Ik gun alle sporters dat wanneer ze geblesseerd raken om een goed revalidatietraject te hebben, waarin jouw regie en mening in wordt geaccepteerd. Waarin je meegenomen wordt in je eigen behandelproces om het beste uit jezelf te halen, je levensgeluk te ervaren, je energie laten stromen, jezelf te kunnen zijn. 

Ik  weet als geen ander hoe belangrijk sporten, trainen voor jouw is. Zelf heb ik ervaring in verschillende sporten in het verleden heb ik aan judo gedaan, gevoetbald, zwemmen, aqua jogging, aqua robic gedaan, diverse groepslessen op de sportschool: o.a. zumba, pilates, body pump, spinning, jumping fitness, fitness, bootcamp, hardlopen, fietsen gedaan. Daarnaast heb ik mij binnen de masteropleiding sportfysiotherapie verdiept in de verschillende sporten en sportblessures waardoor ik je ga helpen door mijn kennis hierover toepassen op jouw persoonlijk situatie.

Ik wil je om weer wedstrijden te winnen, het beste uit jezelf te halen en een beter en een fitter te worden dan jij al was. Ik help geblesseerde sporters om weer wedstrijden te kunnen winnen door het vinden van hun drive.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Hierbij geniet ik heerlijk van de natuur. Het mooie uitzicht, de bomen in de bloesem of de herfst kleuren, de vogels die je hoort fluiten hier kan ik echt van genieten.

Daarnaast ben ik mezelf altijd aan het verdiepen in nieuwe kennis. Eigenlijk ben ik gewoon ontzettend nieuwsgierig en wil ik graag heel veel dingen weten.

Ik vind persoonlijke ontwikkeling belangrijk, omdat je hier ontzettend van groeit en steeds weer een klein beetje sterker van wordt.

Mocht je meer willen weten m.b.t. mijn werkervaring? Kijk gerust op mijn LinkedIn profiel

 

Mijn BIG nummer: 39915066504

Lisa van Essen

Ik ben Lisa. Ik ben studente Fysiotherapie aan het SOMT in Amersfoort en heb een van mijn stages gevolgd bij Happy Life. Hierna ben ik hier gaan werken als sportmasseuse en personal trainer. Ik vind dit ontzettend leuk en het is een perfecte aanvulling voor mijn studie.

Het is erg fijn om te zien hoe mensen baat hebben bij de behandelingen/trainingen en om te zien dat hun fysieke fitheid verbeterd. Ik vind het leuk om te kijken naar ieder individu en zo samen een
perfect afgemeten programma op te stellen die het beste past bij jouw wensen en doelen. Niemand is ten slotte hetzelfde.

In mijn vrije tijd sport ik zelf ook veel. Ik ga vaak naar de sportschool en geniet van actieve vakanties in de bergen. Naast sport is muziek ook mijn passie. Ik speel elektrisch gitaar en drum in een bandje, waarmee we af en toe optreden. Ik zoek altijd naar uitdagingen voor mezelf en streef ernaar om steeds beter te worden in het vak, maar ook in het herkennen van mijn eigen kunnen.

Lisa
Lisa

Af en toe bieden wij voor studenten fysiotherapie een stage plaats aan. Het kan hierdoor voorkomen dat er een stagiaire aanwezig is.

Mocht u het niet fijn vinden als er een stagiaire bij uw behandeling aanwezig is. Wilt u dan zo vriendelijk zijn om dit aan uw therapeut aan te geven. Zodat wij hier rekening mee kunnen houden.